15 Mei 2012

Tunggu Punya Tunggu Tak Sampai Juga


Assalammualaikum
Terperanjat bila nurse dtg rumah lagi sekali..Hihi..tgh tdo plak tu.Aiyak..!!Kikiki..Dah mmg kje die kan kne buat lawatan ke rumah.Buat checkup biasa..Hari ni die tgk kedudukan baby..dia ckp bb skang tgh melintang n die rse baby ni mcm kecik ckit.Tapi tak perlu risau semuanya ok.Lega sikit hati ni.



Ok tu cite pasal pagi tadi ni cite pasal item yang ditunggu selama beberapa hari ni.Agaknya kecewa juga ngan sikap Pos Laju ni.Dijanjikan servis penghantaran 1 hingga 3 ari jek.Tapi ni dah lebih hari.Bukan tu jek die boleh salah pergi tempat.Dah masuk 2 kali kena mcm ni..Hurmm..hampa sgt tau brg tu Aini nak guna.

Hari tu item Aini boleh pergi ker Pejabat Pos Kulai padahal Aini duk Kota Tinggi.Lebih kurang kat seminggu juga brg tu sampai ke tangan sebab berpatah balik.Dari Rawang ke Batu Caves kemudian ker JB dah tu boleh ker Kulai plak,patah balik 
JB n then baru ke Kota Tinggi..Item dipos 28.4.2012 tapi sampai kat tangan 3.5.2012.

Kali ni lain plak.Item di pos 10.5.2012..sepatutnya 12.5.2012 sampai tp disebabkan Pos LAju cuti ganti pospone.Ingat hari Isnin brg sampai tak tidak rupanya.Check tracking beku lg kat Pejabat Pos Kota Tinggi.Oklah tak kisah lagi.Hari ni mmg dah bajet item sampai ke tgn check tracking terkezut plak Aini boleh plak item tu dihantar ke Pejabat Pos Ulu Tiram..Ape kehalnya ke sana plak.Try call service Pos Laju lain plak ckpnya.Terpaksa ler menunggu lg dengan mood hampa..Hurm..Sampai kn pengirim terkejut dgn aduan ni..Sbb sebelum ni sampai mcm biasa jek.Sejak-sejak ni ler Pos Laju jd slow plak servicenya.Kecewa teramat sgt..

4 comments

15 Mei 2012 3:59:00 PTG

HUH.. selalu juga menghadapi masalah seperti ini... saya yg hantar, saya juga selalu check tracking no utk info costumer.. selalu lambat... :P

@sox_vocter
tu lah kan yg kesian penerima mcm sy payment bt cepat tp item lmbt dpt bkn slh pengirimkn tp servis pos laju lmbat.

15 Mei 2012 11:27:00 PTG

Alhamdulillah, baby sihat..hehe.. hurmm, agaklah, pos laju ni kadang2 tersangkut jugak... enth2 teruk lg dri pos biase tu..huuuuuuuuuuu... sabar ye sis..

@✿Lady Ainaa ✿
terima kasih :)..tu lah kan..ish klu hari ni tak sampai jg rse nak bako jek pejbt pos nti..hihi