10 Mei 2012

OMG Result Kantoi Macam Mana Nie?


Assalammualaikum


Baru balik checkup kat klinik.Sekali bawa Danish untuk check up 2 tahun untuk timbang berat ukur ketinggian dan minum ubat cacing.Hehehe sebab banyak perkara nak buat kan.So kne starting dengan mummy dulu lah.Awal2 lg mcm biasa lh cek Hb ok.Hari ni juga Aini kne buat ujian pemeriksaan Glucose. Ujian secara rawak Random Blood Sugar (RBS) OMG!!! Kantoi sudah 8.7mmol/L nurse ckp kne bawah 7mmol/L.Ni tanda kemungkinan mengalami diabetes.Terus nurse ckp kena minum air gula.Aini dh tepuk kepala.Alamak!!! Knape jadi mcm ni padahal makan xdelah keterlaluan pun.Nak buat mcm mana nurse ckp mungkin pembawakan bayi dlm perut tu.2 minggu lagi bru ler kena pergi buat pemeriksaan Modified Oral Glucose Tolerance Test(MOGTT) harap lepas lah resultnya..Tak sanggup weh Aini nak telan.
Nasib ler berat Aini naik 1.8kg dalam masa sebulan kira normal lah tu.syukur sgt.Dah settle semua lastly kne cucuk untuk kancing gigi plak.Ya,Allah..sakitnya tangan ni.Bisa plak rasanya.Sampai lah skang ni masih sakit lagi.Bila nak baik ni agaknye kan..

5 comments

10 Mei 2012 1:20:00 PTG

eh..samalh kita..story pasal hospital hari ni..heheh..a'ah..pasni kn kawal mkn laa..dh xblh minum manis...

@izan mama mia
Hehe tu lh Aini ni selalu minum nescafe sehari mesti sekali atau 2 kali.mungkin kne lh jauhkn pas ni kne minum air masak jek lebih.

10 Mei 2012 4:00:00 PTG

Ishk tak sanggup M tgk jarum suntik tu...

10 Mei 2012 11:46:00 PTG

@Si MatatajamHehe mse cucuk td pun Aini xtgk sme mcm dlm gambar pandang depan jek.hihi

21 Feb 2014 9:07:00 PG

saya pulak jenis tak suka manis.. bila kene minum air gula ni..ya rabbi..telan laju2... sibbaik ade perisa oren :)