16 Disember 2015

MN Eyebrow Concealer





Pensil 2 in 1 ni ada dua fungsi. Warna brown untuk lukis kening dan warna nude tu sebagai concealer untuk merapikan kening. So far this is my favourite eyebrow pencil sebab tak senang patah and senang sangat nak lukis. Pensil pun lembut, tak keras dan menyakitkan masa nak lukis.

Brown Eyebrow: Warna brown yang sangat cantik dan nampak natural. Tekstur lembut dan senang apply. Kening nampak lebih kemas.

Nude Concealer: Untuk cover bulu halus pada kening. Ia tahan lama, tekstur lembut dan senang nak apply.

SATU PENSEL DENGAN PELBAGAI FUNGSI

1.Nude color Concealer Pencil:
*Berfungsi menutup lebihan kening/parut/jerawat/cela
*Coverage yang bagus
*Cuma sapu pada bahagian dikehendaki
*Sangat natural, senang digunakan
*Tahan lama
*Tekstur lembut & senang disapu

2.Brown Eyebrow/Eyeliner Pencil:
*Berfungsi sebagai eyebrow atau eyeliner pencil
*Tekstur lembut & senang untuk disapu
*Melukis kening dengan mudah
*Warna natural & cantik



Terdapat dalam 2 warna:
Coklat 
Hitam


1PCS RM4.00
POSTAGE :RM7(SM) | RM11(SS)

1DOZEN(12PCS) RM24
POSTAGE:RM7(SM) | RM11(SS)

==================================
Untuk pertanyaan @ pembelian blh terus whatsapp sy 0127224471 (Aini)

@

PM INBOX FB AINI MUNIR





Klu suka entri nie Plz LIKE

14 Disember 2015

Punca Peranakkan Jatuh




Assalammualaikum

Saya nak share perkara penting untuk kaum wanita diluar sana bagi yang tidak tahu @ yang tidak mengambil berat tentang rahim@peranakkan..Mari kita lihat apakah punca-punca rahim/peranakkan seseorang wanita itu jatuh?? 




Punca -­punca rahim jatuh
***************************

1. Jatuh terhentak yg kuat
2. Angkat benda yg berat
3. Tidak berpantang dengan baik selepas bersalin
4. Tolak benda dgn kaki terutama sekali menggunakan ibu jari
5. Obesiti
6. Pergerakan yang lasak


Kesan akibat peranakan jatuh

1. Sakit perut yang luar biasa.
2. Keluar cecair dari rahim.
3. Keputihan/lendir putih yang banyak dari kebiasaan.
4. Sakit pada ari­-ari.
5. Sakit pada dinding faraj.
6. Sakit ketika 'bersama' suami.
7. Rasa kejang pada bahagian bawah perut.
8. Terasa seperti mahu bersalin/macam ada benda nak keluar dari faraj.(Ini peringkat yang
teruk).

Tanda awal

1. Selalunya waktu petang lepas asar badan rasa nak demam, kaki tangan rasa sejuk.
2. Terasa nak buang air kecil dengan kerap.
3. Sakit pinggang dan sengal­sengal di bahagian bawah perut.(ari­ari)
4. Kalau berdiri, terasa seperti rahim seakan jatuh dan rasa sengal.
5. Cepat rasa penat kalau buat kerja.
6. Peha dan betis rasa kebas­kebas.

Cuba check

1. Baring lurus, jangan guna bantal.
2. Sapu minyak pada perut dan atas ari­ari especially di bawah pusat.
3. Gosok minyak ke seluruh tempat perlahan­lahan.
4. Mulakan dengan urutan di sebelah kiri perut dan bawa ke tengah.
5. Urut sebelah kanan perut dan tarik ke tengah.
6. Bernafas seperti biasa.
7. Cuba tekan bahagian bawah pusat, betul­betul di atas ari­ari. Kalau rasa sengal dan ada rasa benjolan kecil, itu tanda peranakan anda dah jatuh.


Boleh lakukan senaman Kegel 




Klu suka entri nie Plz LIKE

30 November 2015

SIKAT PELURUS RAMBUT





SEBELUM & SELEPAS

Anda inginkan rambut cantik kemas dan rapi..Benci dengan rambut yg mengerbang seperti Mak Limah? Kini saya boleh bantu anda semua yang mengalami masalah tersebut hanya dalam masa 5 saat sahaja rambut anda boleh menjadi lurus..

SIKAT JE LEY LURUS. Mcm rebonding 5minitttttt.. 

ION SIKAT jee .. senang jimat mudah. Siyes!
Beli jom . Sekejap je rambut Lurus. Beli skli satu family boleh pakai… 

Produk ini sejenis alat pelurus rambut yang boleh dilaras suhunya… 
Rebonding kat salon sekali dah beratus kan??? Nak buat sendiri kat umah… dengan sikat ajee… ya sikat mcm sikt biasa… xbahaya… ada suhu lagi… bila kena rambut baru keluar wap panas tu… so xbahaya kepada kanak2… meh nak bagi harga kasih sayang xsmpai seratus pun… semua boleh pakai.








DETAILS
*No burn :can help massage your head and relax you.
*No harm: Produce moisture, help nurish your hair .
*LCD screen display.
*360 degree rotatable wire

Specifications:
*Voltage: DC110v-220v
*Power : 29 W
*Wire length: about 230cm
*Heating time / optimal styling time : 30 seconds
*Straighten hair time:5 seconds.
comb it & become straight during 5 seconds .
*Thermostatic : 185 degree
*Max temperature: 230 degree
*Mix temperature: 150 degree
*Thermostat adjustment segments :5 degree

READY STOK ITEM
RM100(SM)/RM105(SS)


OFFER  OFFER GILER2!!!
RM70(SM)/RM75(SS)
INCLUDING POSTAGE

BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN SIKAT INI??
SILA WHATSAPP SEGERA KE 0127224471
SEMENTARA STOK MASIH ADA


Klu suka entri nie Plz LIKE

26 November 2015

MASHED POTATO WITH BROWN SOS





Mashed Potato 100g + Brown Sos 40g

*Dibuat menggunakan kentang asli bagi mewujudkan rasa yang lemak dan berkrim.
*Sentiasa mengekalkan rasa dan kualiti.
*Mudah dan senang untuk disediakan.terutama untuk anda yang sibuk dan tiada masa di dapur.
*hanya sepeket untuk seisi keluarga.
*Mempunyai sijil HALAL.
*Lazat untuk dimakan bila-bila masa sahaja.
*Rasa yang boleh menggantikan kentang sebenar.
*97% fat free

CARA PENYEDIAAN MASHED POTATO:
1.Didihkan 250ml air
2.Masukkan sedikit demi sedikit 100g mashed potato powder sambil dikacau sebati dan hidangkan bersama gravy.
3.Boleh tambah garam/lada sulah mengikut kegemaran anda.

CARA PENYEDIAAN GRAVY
*(untuk 100g mashed potato) :
1.Didihkan air,masukkan 2 sudu besar gravy powder sedikit demi sedikit dan kacau hingga sebati sehingga mencapai kepekatan dan konsestensi yang anda inginkan.
2.Tuangkan diatas mashed potato.

Nota : kurangkan air untuk mendapat mashed potato yg kental dan lebihkan air untuk mendapatkan mashed potato yg lembut.


HARGA JUAL : RM10

Postage : RM6(sm),RM10(ss)


WHATSAPP UNTUK ORDER
0127224471


Klu suka entri nie Plz LIKE

TEPUN AYAM MFC






TEPUNG AYAM MFC 250g

Mudah,cepat dan senang untuk disediakan.
Sesuai utk goreng ayam,sotong,udang,cendawan,tempeh,dll yang bersesuaian.

Cara-cara :
 Ayam yg dicuci bersih terus gaulkan dengan tepung satu persatu (bagi rata). Goreng dalam minyak panas dan ayam tenggelam, angkat bila warna ayam menarik (kuning).Siap untuk dihidangkan bersama family atau sanak saudara ketika berkunjung ke rumah anda.

1 PEK RM7
POSTAGE;RM6(SM)/RM10(SS)

WHATSAPP UNTUK ORDER:
0127224471


Klu suka entri nie Plz LIKE

REMPAH AYAM MADU




REMPAH AYAM MADU 200G


  • *boleh utk bakar
  • *boleh utk goreng
  • *boleh utk microwave
  • *sepeket 200g utk 1 Kilo ayam
Cara Penyediaan:
- Tidak perlu tambah apa2 bahan lg seperti garam, semuanya sudah sedia ada
- Tidak perlu tambah air, REMPAH digaul terus bersama ayam dan perap
- Ayam disyorkan diperap selama 2-3 jam bersama REMPAH AYAM MADU
- Masukkan dlm bekas bertutup & disimpan di dlm peti ais sblm dipanggang/ dibakar /digoreng..



1 PEK 200GM HANYA RM10

POSTAGE:RM67SM)/RM11(SS)

Juga Dibuka Untuk Borong Min 10 Pek



BERMINAT UNTUK ORDER SILA WHATSAPP KE:
0127224472



Klu suka entri nie Plz LIKE

GLOW GLOWING 5 IN 1 EXCLUSIVE





SET TERBARU 5 in 1 Exclusive
GLOW GLOWING packaging terbaru 5 in 1, Set Khas untuk Jeragat & Jerawat.
PUTIH | CANTIK | LICIN

GLOW GLOWING BEAUTY SKIN 5in1 EXCLUSIVE
Set Khas untuk Jeragat & Jerawat

Kandungan Set;
  • SABUN Q 10,
  • Night GLOW
  • Night GLOWING
  • Day PINKY
  • TREATMENT Toner


Ini lah Kelebihan Set GLOW GLOWING BEAUTY SKIN 5in1 Exclusive
  • ✔ Mencerah & Melembutkan kulit
  •  Melambatkan Penuaan (kulit tegang)
  •  Mengecilkan liang pori terbuka
  •  Menghilangkan serta mencegah Jerawat & Jeragat
  •  Meghilagkan Bintik hitam & Parut jerawat
  •  Menjadikan Tona kulit sekata


GLOW GLOWING BEAUTY SKIN 5 in 1 Set EXCLUSIVE
Diluluskan KKM


TESTIMONI PENGGUNA YANG MENGGUNAKAN SET EXCLUSIVE

GLOW GLOWING BEAUTY SKIN Set 5in1 Exclusive
(Sabun Q 10, Night Glow, Night Glowing, Day Pinky dan Treatment Toner)
Set Khas untuk Jeragat & Jerawat

Harga Asal: RM 99.00 (sm) | RM 103.00 (ss)

Harga PROMOSI : 
RM 65.00(SM)/RM70(SS)
Including postage

UNTUK SEBARANG PERTANYAAN/ORDER SILA WHATSAPP KE:
0127224471


Klu suka entri nie Plz LIKE

Dara Anggun : Glow Glowing Beauty Skin 4IN1





Ajaibnya GLOW GLOWING BEAUTY SKIN…kulit dah putih semulajadi sekarang…kulit gelap, kusam dan tak bermaya kelihatan makin putih dan berseri…tengok testimoni pengguna ni..hanya 7 hari sahaja kulit dah makin putih jelita uollss!!!

GLOW GLOWING BEAUTY SKIN 4IN1

1 SET MENGANDUNGI :
Sabun Q 10
Night Glow
Night Glowing
Day Pinky

1- COLLAGEN GLUTA Q 10 SOAP

– membersih kulit wajah

– menanggalkan sel2 kulit mati

– menegangkan kulit wajah dan melembapkan kulit

– wajah akan terasa bersih, segar dan bermaya

– menghaluskan dan mencerahkan kulit

– mengurangkan keduta/ garis penuaan

– dengan collagen gluta Q 10 soap wajah akan kelihatan muda setiap masa



2- DAY -PINKY BEAUTY

– melindungi kulit wajah dari sinar uv

– menghilangkan flex hitam

– menjadikan tonasi kulit lebih sekata

– menghalus & melicinkan kulit



3- NIGHT GLOW

– menghilangkan flek hitam

– menjadikan tonasi kulit lebih sekata

– menghalus, melicinkan dan mengebukan kulit wajah

– mengurangkan kedutan/ garis penuaan



4- NIGHT GLOWING

– mencerahkan kulit wajah

– mengecilkan lubang pori-pori

– menghaluskan kulit wajah

– mengurangkan parut jerawat & jeragat

– merawat kulit yang bermasalah


CARA PENGGUNAAN:
– bersihkan muka dengan Collagen gluta Q 10 soap sebanyak 2-3 kali sehari

Siang
– Selepas cuci muka dengan Collagen gluta Q 10 soap, pakai Day-Pinky Beauty

Malam
– Sapukan Night Glow ke seluruh wajah selama 3 malam. Selepas 3 malam gunakan Night Glowing selama 3 malam ( selang seli Night Glow & Night Glowing setiap 3 malam)

Duta Dara Anggun Glow Glowing Beauty Skin


 Dah keluar bersiaran dikaca Tv9

HARGA PASARAN: RM69.00(SM)/RM73.00(SS)

HARGA PROMOSI KAMI BERIKAN HANYA: 
RM50(SM)/RM55(Ss)
TERMASUK POSTAGE


UNTUK DAPATKAN PRODUK INI BOLEH WHATSAPP KE 

0127224471


Klu suka entri nie Plz LIKE

JAMU SEDAP EXTRA RAPAT





JAMU SEDAP MALAM (XTRA RAPAT) 120 biji

Mengencang ,montok ,menganjal payudara makan3biji 3kali sehari untuk hasil yg cepat 1biji pil kedalam vargina untuk ketat.(wanita sudah berkawin sahaja)
SEDAP MALAM juga boleh dimasukkan ke dalam vagina untuk membersihkan organ luar vagina sekaligus bahagian dalamnya. Tapi jangan terkejut setelah memasukkannya dalam vagina , akan ada serbuk-serbuk pasir pada hari pertamanya, setelah itu akan ada semacam tissu yang keluar dari vagina. ini menunjukkan jamunya sedang bekerja membersihkan bahagian tersebut. Memang terasa berbeza bersihnya.(Para gadis tidak boleh menggunakan cara ini)

Hanya dengan penggunaan 1botol sahaja mampu memberikan kejutan buat diri anda serta pasangan

SEDAP MALAM™ merupakan ramuan turun temurun yang sebenar & diramu oleh Ahlinya sebagai waris & penerus dari pakar formula kewanitaan.

100% bahan semulajadi tanpa bahan asing lain

✔ Maintain Rapat, Ketat, Padat, Mantap & Lebih Bertenaga
✔ Tanpa Keputihan Merimaskan
✔ Tiada Senggugut Menyakitkan
✔ Payudara & Punggung Kembali Anjal
✔ Peredaran Darah Lancar, Wajah Kembali Berseri
✔ Lawas Membuang, Toksin Disingkirkan
✔ Kitaran Haid Normal & Lancar
✔ Tanpa Masalah Angin Seluruh Badan
✔ Mengecutkan Rahim, Rahim Subur
✔ Aliran Susu badan Lebih Lancar
✔ Kembali Ghairah Bersama Suami
✔ Nyah Bau tak disenangi, Bau badan dan Hormon Stabil

Cara makan :
3 biji pagi
3 biji malam
* 2 biji - 2 kali sehari (botol kedua dan seterusnya)
(wanita mengandung dilarang)

UNTUK SIAPA?
1- Wanita & Gadis seawal baligh.
2- Mengalami ‘V’ berair.
3- Masalah keputihan.
4- Wanita selepas bersalin @ keguguran.
5- Masalah gatal – gatal di ‘V’.
6- ‘V’ berbau kurang enak.
7- Wanita yang kerap minum air batu.
8- Masalah haid tidak teratur.
9- Masalah haid berpanjangan.
10- Masalah haid tidak datang berbulan – bulan, bertahun –tahun 
11- Wanita yang berkerja kuat & berat.
12- Masalah ‘V’ becak atau basah.
13- Wanita yang kena bentan kena sejuk – sejuk atau menggigil-gigil.
14- Masalah payudara kendur.15- Masalah punggung jatuh

TINDAK BALAS POSITIF.
✔ Rempah yang dimakan akan mengecutkan rahim.
✔ Rempah yang dimakan akan mengecut ‘V’ secara perlahan –lahan dari masa ke semasa
✔ Rempah yang dimakan berfungsi memanaskan rahim. Darah–darah beku, kerak keputihan atau lendir – lendir beku akan mencairdan akan menitis dari mulut rahim jatuh kedalam faraj.Perlahan –lahan lendir dan cecair turun ke permukaan faraj.
✔ Kemungkinan ‘V’ akan terasa becak kerana lendir – lendirakan mula keluar berselirat. Bergantung pada situasi pengguna dariwarnapekat keperangan, perang tua, bercampur darah, kehijauan,kekuningan, keputihan sehingga lendir tiada warna dan air yangtiada warna. (Kemungkinan seluar dalam basah akibat air bukankencing)
✔ Terasa denyutan di ari –ari atau dalam rahim, di ‘V’,Dindingkanan dan kiri faraj bertembung secara perlahan – lahan darimasake semasa..
✔ Penggunaan berterusan semua kesan – kesan di atas hilang. Penggunaan yang berterusan membuatkan Rahim menjadi sihat.✔ Payudara berdenyut – denyut, menegang dan pejal.
✔ Jika rahim kembang akan terasa denyutan untuk mengecut.

HASILNYA?
1- Kembali ghairah & bertenaga. 
2- Faraj rapat tanpa lendir. Terasa sempit, lembab dan hangat dalam faraj.
3- Payudara yang kendur akan tegang dan anjal.
4- Punggung menggeleber dan jatuh akan tegang dan naik.
5- Penggunaan berterusan menurunkan berat badan yang idealkerana toksin disingkirkan, penghadaman lancar.

“Menyingkap rahsia para isteri idaman para
suami Lebih ketat sempit, padat, rapat dan
harum semasa hubungan intim. InsyaAllah, anda
dan pasangan anda pasti teruja setiap malam
bagaikan malam pertama"


HARGA : 
RM25 Free Postage SM
Sabah/Sarawak add Rm5
BORONG Min 10pcs

Whatsapp untuk Order/Pertanyaan
0127224471


Klu suka entri nie Plz LIKE

25 November 2015

MESIN JAHIT MINI JSYM-301






Multifunctional Mini Sewing Machine
MODEL :JSYM-301
Colour Pink/white 
Funtion:
1) benang Double 
2) mempunyai 2 kelajuan
3) suis kawalan dikendalikan oleh butang atau pedal kaki
4) Boleh Ke hadapan dan belakang
5) Penggulungan konduktor secara automatik
6) kepala mesin jahit dengan cahaya kecil (pilihan)
7) gear POM plastik tahan, kekuatan tinggi, kekerasan yang baik, bunyi yang kecil, tidak mudah untuk terlepas
8) Aksesori boleh digunakan secara universal dengan mesin jahit industri besar
9) dikendalikan oleh 4 "AA" bateri atau DC Adaptor (6V 800mA)

What is Included :
1 x Mini Sewing machine
1 x Adaptor
Accessories:
4 x Metal Bobbins
1 x Needle
1 x Needle Threader






Bagi yang berminat untuk dapatkan mesin jahit ini silah whatsapp segera ke 0127224471

Harga Promosi menanti anda.Dapatkan segera!!!

NP :Rm100(SM)/RM105(SS


Klu suka entri nie Plz LIKE

30 Oktober 2015

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih




[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015


Jom join ramai....bagi meriah....


Klu suka entri nie Plz LIKE

22 Oktober 2015

AMMA WHITE SOAP


Berfungsi untuk memutihkan kulit muka dan badan. Setiap layer warna tu ada bau dan fungsi untuk kulit.
Sabun mandi ini sangat popular di Thailand. Warna warni dari sabun berasal dari bahan-bahan alami yang mempunyai kandungan dan manfaatnya masing-masing.








KOMPOSISI:
1. Merah: berasal dari buah tomato yang berfungsi untuk membersihkan dan memutihkan kulit.
2. Kuning: berasal dari kunyit yang mengandung glutathione dapat mengurangi bau badan, mengurangi hiperpigmentasi, dan memberikan aroma herbal.
3. Orange: berasal dari lobak segar yang bermanfaat untuk menghaluskan kulit.
4. Putih: berasal dari susu yang dapat menjaga kelembaban kulit.
5. Hijau: berasal dari green tea berfungsi untuk mengangkat sel-sel kulit mati.

AMMA WHITE SOAP MENDAPAT KELULUSAN FDA
(NO. FDA : 10-1-5423489) , SELAMAT DIGUNAKAN & HALAL KERANA 100% DIPERBUAT DARI BAHAN SEMULAJADI.


CARA PAKAI:
Basahkan badan, Gosokkan sabun ke seluruh badan. Biarkan selama 3-5 minit. Lalu bilas hingga bersih.



HARGA RM7/PCS
POSTAGE ; RM6(SM)/RM10(SS)

SMS / WHATSAPP 0127224471
@
INBOX FB AINI MUNIR







Klu suka entri nie Plz LIKE

19 Oktober 2015

OKTOBER GIVEAWAY BY MEKZUMBIE




Bagi yang berminat nak sertai Giveaway ni sila KLIK Banner di atas ya...

Meh tengok hadiah menarik yang ditawarkan melalui Giveaway ni......Paling best Hadiah Misteri tu...Wow!!!!

Hadiah yang ditawarkan kepada peserta ialah :

Cawan comel untuk 2 pemenang :

Topup RM10 untuk 3 pemenang :

Topup RM5 untuk 3 pemenang :

Magnet Fridge Vietnam untuk 2 pemenang :

Hadiah Misteri untuk 1 Pemenang (Hadiah misteri yang misteri):


Jenjalan dalam kelab blogger dan terjumpa 1 entri tentang segmen giveaway dari Blog Mek Zumbie ni.Maka dengan kelapangan yang ada di malam hari saya pun sertai GA ini mana lah tau rezeki berpihak pada kita kan.Sambil join sambil kita berkenalan sesama blogger tak gitu kan.Okey cite pasal Blog Mek zumbie ni blog yang simple dan bermacam info menarik yang boleh dikongsikan bersama-sama.


Tarikh tutup GA ini ialah pada 31 Oktober 2015 pada jam 12 malam waktu Malaysia

Apa tunggu lagi jom lah join reramai bagi meriah.


Klu suka entri nie Plz LIKE

17 Oktober 2015

MINYAK KELAPA DARA D`AURA SOFTGEL





MINYAK KELAPA DARA D`AURA SOFTGEL 



Anda Nak BERSALIN MUDAH??? atau Anda Nak BEBAS DARI BUASIR & SEMBELIT ??? atau Anda Nak BERAT IDEAL, RAMPING & MENAWAN???

atau Anda Nak KULIT SIHAT DAN CANTIK??? atau


Anda Nak MENAMBAHKAN KESUBURAN & IKHTIAR UNTUK HAMIL??

Untuk Wanita Hamil/Mengandung:
Sebagai minyak selusuh untuk mudah melahirkan anak
Sebagai minyak urutan perenium untuk mengurangkan koyakan ketika melahirkan anak

Untuk Kesihatan dan Rawatan Penyakit:
Mengurangkan risiko penyakit jantung dan darah tinggi
Mengawal kadar gula dalam darah dan menggalakkan penghasilan insulin untuk pesakit diabetes
Mencegah dan merawat masalah gout
Merawat masalah resdung
Merendahkan kadar kolestrol
Membantu anda menurunkan dan mengekalkan berat badan yang ideal
Menyokong fungsi tiroid
Memperbaiki pencernaan dan
Mencegah dan merawat buasir
Bertindak sebagai antikanser dan antihistemine
Bersifat antivirus, antifungus, antibakteria, antiprotozoa
Meningkatkan daya tahan
Mempermudahkan pencernaan mineral dan vitamin
Menghalang pembentukan radikal bebas

Untuk Penjagaan Bayi
Bagus untuk bayi (terutama pramatang) dan individu yang mempunyai masalah pencernaan kerana ia mula dihadam di mulut oleh enzim air liur
Mencegah dan merawat ruam lampin
Melembabkan kulit bayi dan mengurangkan masalah eczema
Merawat masalah kulit kepala bayi yang berkerak

Untuk Kesuburan/Hubungan Suami-Isteri:
Membunuh kulat, virus atau bakteria seperti keputihan
Memperbaiki kandungan asid dalam rahim untuk persekitaran yang bagus untuk sperma hidup
Sebagai pelincir semulajadi
Sebagai urutan alat kelamin lelaki
Memperbaiki masalah tersumbat pada fungsi organ kelamin
Merangsang tenaga dan meningkatkan metabolisma

Untuk Kecantikan:
Bertindak sebagai perisai tambahan terhadap sinaran ultraviolet (UV)
Menghalang jangkitan kuman disamping mempercepatkan pembentukan sel baru
Memperbaiki masalah rambut gugur dan berkelimumur
Mengurangkan gejala psoriasis, eksim dan dermatitis
Merawat pelbagai jenis penyakit kulit seperti kudis buta, kurap, panau, bersisik, ruam, luka, tumit pecah, jerawat, etc.
Mencantikkan dan melembabkan kulit

Kandungan : 80 biji Kapsul / Softgel Minyak Kelapa Dara As-Syifa D’Aura


D'AURA MINYAK KELAPA DARA VCO (80 softgel)

HARGA PASARAN RM 49.90

PROMOSI SEKARANG HANYA RM 40.00

KOS PENGHANTARAN SETIAP BOTOL

RM 7.00 SM / RM 11.00 SS

SMS  / WHATSAP 0127224471
@
PM INBOX FB AINI MUNIR




Setiap Ibu Hamil perlukan D'Aura Minyak Kelapa Dara As-Syifa'...
"MINYAK NI MEMANG BAIK. ALHAMDULILLAH, SAYA LAHIR ANAK SULONG SAKIT KEJAP JE... TAK ADA MASALAH DIABETES, ALAHAN, HB OK, LEPAS BERSALIN ANAK TAK KENA KUNING. SAYA AMAL MAKAN SOFTGEL D'AURA..."
-Puan Ina Lee

D'AURA MINYAK KELAPA DARA AS-SYIFA' MEMBANTU IBU HAMIL:
✔ Memudahkan proses bersalin "normal"
✔ Mengembalikan kedudukan bayi sonsang
✔ Menaikkan uri
✔ Merawat stretchmarks
✔ Menstabilkan hb dalam badan
✔ Mengelakkan keguguran janin 1st Trimester
✔ Melawaskan pencernaan
✔ Merawat masalah diabetis
✔ Mengurangkan masalah morning sickness
✔ Mencantikkan kulit
✔ Merawat parut secara semula jadi
======================================
Juga amat baik untuk anda dan bakal bayi tersayang…
KHASIAT D'AURA MINYAK KELAPA DARA AS-SYIFA' UNTUK IBU DAN ANAK:
✿ "Milk Booster"
✿ Mencantikkan kulit bayi sejak dalam kandungan
✿ Mengurangkan risiko kuning dan jaundis
✿ Merawat Ruam dan Eczema
✿ Meningkatkan imunisasi kepada anak
✿ Mencegah anak daripada serangan virus
✿ Melebatkan rambut anak jika dibuat sapuan
.
Dibacakan 30 Juzu’ Al-quran dan ayat-ayat syifa’ (penawar) oleh guru dan pelajar Pondok Moden Tahfiz Saadah Addaarain yang dikelolai oleh Al-Fadhil Ustaz Fadzil Al-Yamani atau Pusat Rawatan Islam Syifa’ Ulhadi.
Ia sebagai satu langkah usaha dan doa untuk menyembuhkan permasalahan ibu hamil, menerangkan hati ibu dan kandungan, serta menghindar daripada sebarang gangguan.
======================================
Terbukti secara saintifik daripada Doktor Pakar di seluruh dunia dan ratusan testimoni pengguna.
Juga telah digunakan dari zaman tok nenek!
100% daripada bahan semulajadi tanpa sebarang campuran bahan kimia yang membahayakan.
.
"MINYAK KELAPA DARA ADALAH MINYAK PALING MENYIHATKAN DI DUNIA"
Dr. Bruce Fife
Director of the Southern Colorado
Chapter of the Weston A. Price Foundation
.
"MINYAK KELAPA DARA MENGANDUNGI SEJUMLAH BESAR ASID LAURIK, SEJENIS ANTI-MIKROB “FATTY ACID” YANG SANGAT KUAT. IA MELINDUNGI SISTEM IMUN JANIN DAN BAYI YANG BARU LAHIR . IBU-IBU HAMIL DAN MENYUSU PERLU MAKAN MINYAK KELAPA DARA UNTUK MENINGKATKAN KUALITI PERSEKITARAN RAHIM DAN SUSU BADAN"
Dr Claudia Pillow, PhD
Lifestyle Medicine Health Professional
.
D'Aura Minyak Kelapa Dara As-Syifa' telah mendapat pengiktirafan HALAL daripada JAKIM
======================================
Apa kata ibu hamil yang menggunakan D'Aura Minyak Kelapa Dara As-Syifa':
“ALHAMDULILLAH SEJAK GUNA, KENCING MANIS ISTERI SAYA TERKAWAL SEWAKTU MENGANDUNG. TERIMA KASIH D'AURA.”
En Hanafiah, Puchong.
.
“DENGAN IZIN ALLAH SEJAK GUNA D'AURA MINYAK KELAPA DARA AS-SYIFA', URI SAYA YANG JATUH TYPE 3 JADI KE TYPE 1. SYUKUR SANGAT. TIME MENGURUT PUN PAKAI MINYAK KELAPA DARA. BEST SANGAT.”
Puan Dayang, Ipoh.
.
"ALHAMDULILLAH BERKAT MENGGUNAKAN MKD AS-SYIFA' NI SETIAP HARI AKAK SELAMAT BERSALIN DENGAN MUDAH. BABY KELUAR TAKDE SEBARANG LUKA DAN GUNTINGAN PUN PROSES BERSALIN PUN SEKEJAP JER. BERAT BABY AKAK LAHIR 3.2 KG DAN SIHAT. ALHAMDULILLAH. TERIMA KASIH MKD AS-SYIFA'. NANTI AKAK ORDER LAGI UNTUK BERPANTANG YEA"
Puan Nadia, Selangor.



Klu suka entri nie Plz LIKE

16 Oktober 2015

VITAMIN C ROSEHIPS 1000MG







Vitamin C 1000MG + ROSEHIPS With BIOFLAVONOIDS :
1 botol - 30 tablet



Kelebihan Vitamin C 1000MG + ROSEHIPS :

✔ Menghaluskan & melicinkan kulit secara menyeluruh

✔ Menaikkan seri muka

✔ Memberikan tona kulit yang sekata & cerah (seluruh badan

✔ Merawat masalah jerawat di muka & badan

✔ Merawat masalah jeragat

✔ Mengurangkan parut jerawat & kesan luka

✔ Diperlukan untuk pertumbuhan & pembaikan tisu

✔ Meningkatkan imuniti badan, kurangkan jangkitan selsema

✔ Membantu mengurangkan gejala-gejala alergi

✔ Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih

✔ Membantu system penghadaman

✔ Mencerahkan Kulit

✔Amat sesuai bagi yang mengalami masalah resdung

✔ Kesihatan jantung & supplement yang boleh dipercayai .

✔ GMP Certified & Di import drp USA !


BONUS UNTUK ANDA !!!

VITAMIN INI MENGANDUNGI EKSTRAK ROSEHIPS !!

TAHUKAH ANDA ROSEHIPS ITU BAGUS UNTUK KESIHATAN KULIT ?

Ya , Rosehips Sangat Bagus Untuk Kecantikan Kulit Malah Mempunyai Vit A Yang Tinggi Untuk Mencegah Penuaan ! Bagus Bukan ?


BONUS UNTUK ANDA LAGI JIKA AMBIL VITAMIN C INI !!!!

VITAMIN C INI MENGANDUNGI EKSTRAK FLAVANOIDS DARIPADA TUMBUH-TUMBUHAN ..

TAHUKAN ANDA BIOFLAVANOIDS KAYA DENGAN ANTIOKSIDA ?

Ya ! Ianya Adalah Satu Jawapan Kepada Anda Yang Masih Tercari-Cari Supplement Vitamin C Di Pasaran Sekarang ! 3 Dalam 1 ! Semua Khasiat Terkandung Di Dalam Vit C 1000mg + Rosehips Iniuan



TESTIMONI PENGGUNA VITAMIN C ROSEHIPS 1000MG






SMS/WHATSAPP 0127224471 
@
PM inbox FB AINI MUNIR


Klu suka entri nie Plz LIKE

AZ Cosmetic Original

AZ COSMETIC SKINCARE
100% ORIGINAL

BEBAS KIMIA TANPA PENGELUPASAN
KESAN SEAWAL 7 HARI
KULIT CANTIK SHINNING & GLOWING

KELEBIHAN AZ COSMETIC
  • Mengecutkan dan menghilangkan jerawat
  • Mengurangkan pigmentasi / jeragat dengan berkesan
  • Membersihkan kulit muka
  • Awet muda
  • Melicinkan kulit muka
  • Mencerahkan kulit muka
  • Krim kunyit dirumuskan khas untuk menghilangkan jeragat dan parut jerawat secara efektif dan berkesan.
  • Diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi
  • Menghilangkan tompok dan bintik di muka




DALAM SATU SET ADA 5 ITEM
SABUN
CREAM SIANG
SUNBLOCK
NIGHT CREAM
TREATMENT CREAM


SABUN
~ Membersihkan wajah anda disamping membekalkan zat dan mineral kepada kulit anda.
~ Mencerahkan, menghaluskan dan menggebukan kulit anda , juga dapat menghilangkan kesan jeragat.
NIGHT CREAM @ KRIM KUNYIT
~ Berfungsi untuk menghilangkan kesan jeragat , jerawat , bintik- bintik hitam.
~ Amat sesuai untuk wajah yang kusam dan permukaan kulit yang tak sekata
~ Diperbuat daripada kunyit dan temulawak
TREATMENT CREAM
~ Menghilangkan garis- garis halus pada wajah dan tanda penuaan.
~ Menghilangkan parut halus serta mengebukan kulit.
~ Diekstrak dari bahan-bahan seperti akar-akar kayu herba
DAY CREAM
~ Membantu menyeimbangkan ph kulit dan memberi mineral untuk kulit anda.
~ Kandungan cream ini terdiri daripada ekstrak buah-buahan vitamin c dan vitamin b+
~ Berfungsi sebagai pelindung matahari dan pencemaran alam seperti asap dan bahan-bahan kimia
SUNBLOCK
~ Cream sunblock di pakai selepas memakai day cream sebagai pelindung dari pancaran matahari.
~ Dapat menghilangkan parut serta kesan penuaan.
~ Terdiri daripada bahan-bahan asid rojik ekstrak ALLANTIN dan VITAMIN C


PRODUK BERASASKAN HERBA DAN BUAH-BUAHAN.
JUGA BOLEH DI BAWA SOLAT.
TANPA BAHAN KIMIA
KESAN PEMAKAIAN SEAWAL 7 HARI
Hanya 1 kotak AZ Cosmetic mampu buat kulit cantik bersih dan glowing

TESTIMONI PENGGUNA AZ COSMETIC






Harga Pasaran:RM100

HARGA PROMOSI AZ COSMETIC ORIGINAL RM60(SM)/RM65(SS)
Bagi yang berminat untuk mendapatkan AZ COSMETIC Original ini anda boleh Whatsapp/Sms/ 012-7224471 @ PM INBOX FB ----->AINI MUNIR


Klu suka entri nie Plz LIKE