6 Julai 2011

Bottle Sterilizer + Warmer Little Bean


Ni dia benda yang dah lame aku nak belikan untuk Danish tapi daddy dia cakap nti dlu.Aku dok survey kat on9 shop rata2 harga sama cuma pd perbezaan kos penghantaran jerk...Lepas dh survey aku buat kputusan nak beli kat MyBBstore.com dengan harga Rm159.90 time ni tgh sale..Harga asal rm199.90 tgk betapa jimatnya klu beli time sale ni.Yang edition ni jenis combo dapat sterilizer dgn warmer skali.Memang jimat.Kepada sesiapa nak cari sterilizer ni cari time tgh sale mmg jimat lah..Dapatkan segera di MyBBstore.com , LittleWhiz , One Baby World , Peekaboo sementara tgh sale skang ni..

Ni dia rupa bentuk STERILIZER LITTLE BEAN

 CARA PENGGUNAAN:


  • Masukkan 90ml air bersih kat tempat khas sterilizer tu.
  • Letak botol susu dan aksesori yang nak disteril kan kat tempat rak khasnya yang warna hijau.
  • Kemudian,masukkan dalam sterilizer dan tutup dengan penutupnya.
  • Pasang plug kemudian,tekan button START.
  • Kerja steril td akan berlaku dalam tempoh yang singkat 8 minit jek.(LCD akan tunjuk nti)
  • Bila dah siap steril,Sterilizer tadi akan bunyi(Tet!Tet!)


Ni plak rupa bentuk WARMER LITTLE BEAN

Cara penggunaan:

  • Sebelum tu isikan 110ml air bersih dalam bekas warmer tu.Direct trus kat warmer 2.(Jgn takut xkan meletup punya).
  • Kalau nak panaskan susu pusing kan suis hijau tu ke label 40 °C(lampu LED akan menyala)
  • Masukkan botol terus ke dalam warmer tersebut.
  • Kalau nak panas kan makanan letak kat dalam bekas warna hijau,kemudian pusingkan suis ke 70 °C
  • Kalau nak steril botol pun boleh letak air 110 ml kemudian laraskan ke 100°C
Sila klik Sini --->> TERIMA KASIH <<--- jika bermanfaat kepada anda




6 comments

Tanpa Nama
19 Dis 2011, 9:32:00 PTG

tima kasih kerana mengkongsi pasal steriser & warmer little bean. Saya baru beli tadi dan tengah sibuk test run... ok la steriser tu, tapi warmer tu confuse sikit kerana dia lambat sikit nak panas. Lepas baca blog akak baru tahu dah silap guna.... rupa2nya kena tuang terus air ke dalam warmer... Harap time guna nanti tak de masalah....

FYI, saya beli kat peekaboo, hanya RM119.90 utk set ini, jimat RM80, mungkin tengah sale sekarang... Thanks again.

19 Dis 2011, 9:47:00 PTG

@Tanpa Nama
hehe welcome, Aini pun dulu mcm tue jg xtau sgt cara penggunaannya.dh cube br tau tp sampai skang masih lagi elok xde rosak pun..Tp pelik knape awk beli lg murah dr sy jeleslah...hehe..Selamat mencuba..

29 Nov 2012, 11:48:00 PG

Kenapa bekas x panas tapi lampu dah x menyala

29 Nov 2012, 12:43:00 PTG

@Dean/Eye
mmg begitu lampu akn padam kemudian akan hidup semula,kne tgu lme dlm 5min bru pnas..klu nk cpt up skit level suhu tu tp jgn terlalu tinggi suhunya blh menjejaskan nutrisi.

31 Mei 2013, 12:47:00 PG

So totalnya berapa minit baru siap panaskan susu??

2 Nov 2014, 5:00:00 PTG

Wa bgus...peeloved ada tak