17 Julai 2011

Singgang Ayam Kunyit

BAHAN-BAHAN

  • Ayam
  • 2 Ulas bawang putih
  • 1cm halia
  • 1 cm Kunyit hidup(serbuk pun blh)
  • Pati Ayam
  • Lada Hitam
  • Daun sup
  • Minyak untuk menumis
CARA-CARA

  1. Tumbuk lumat bawang putih,halia serta kunyit hidup(lg sedap ditumbuk drpd gune blander)
  2. Tumis bahan yg dah ditumbuk tadi sehingga naik bau.
  3. Masukkan ayam masak sehingga separuh masak
  4. Masukkan lada hitam,pati ayam
  5. Tutup dan biarkan ayam td masak dengan api sederhana.
  6. Siap untuk dihidangkan.
Note:Resepi ni slalu mak masak masa saya dalam pantang..Mmg menyelerakan.

~SELAMAT MENCUBA!!!~