29 November 2011

Cara Letak Shadow Keliling Blog



 Pergi Dashboard > Design > Edit Html 

tekan F3 @ Ctrl+F Cari kod  #content-wrapper {

Kemudian bila dah jumpa kod di atas, copy plak kod dibawah ni :
-moz-box-shadow: 0 0 15px 5px #fe04d2;
-webkit-box-shadow: 0 0 15px 5px #fe04d2;
Bila dah copy kod atas ni ,Paste kan kod yang dicopy tadi di bawah kod #content-wrapper {


contoh mcm nie :

#content-wrapper {
-moz-box-shadow: 0 0 15px 5px #fe04d2;
-webkit-box-shadow: 0 0 15px 5px #fe04d2;
*(Warna oren tue boleh tukar ikut warna kegemaran korang.)

Setelah selesai klik preview dah okey baru lah save...

Dah berjaya tue bagilah derma sikit kat burung biru yang tengah joget kat sidebar tue ek..
Terima Kasih..

8 comments

30 Nov 2011 3:03:00 PG

thx for sharing

salam kenal folo cni ^^

@Eera Shera
Weclme dear..

20 Dis 2011 8:57:00 PG

slm,akak,,boleh sy tnya akak. cri dkt mne nackground ni???cntik sgt..sy suka.huhuhu..block akak antra tercntik yg sy jmpa.pleeez..akak bg thu la kat mne akak dpt background yg comel comel ni..plizzz

@shafila
Salam,dik..background yg cantik2 blh tgk kat
http://www.glitter-graphics.com/ mcm ade..cuba lah yerk..hihi

3 Jan 2013 7:21:00 PTG

@✿•°˚°Aini Sha°˚°•✿ nape yg sy jd besar?

3 Jan 2013 7:21:00 PTG

@✿•°˚°Aini Sha°˚°•✿ nape yg sy jd besar?

3 Jan 2013 7:21:00 PTG

@✿•°˚°Aini Sha°˚°•✿ nape yg sy jd besar?

@hasanah dahlan
Dear blh cuba tukar saiz px ikut kesesuaiai blog anda ye.