30 November 2011

Cara Letak Linkwithin


Fungsi linkwithin ni lebih kurang mcm related post tapi bezanya linkwithin ni mempunyai paparan serta thumbnail untuk menarik perhatian para blogger yang tengok.
Memudahkan blogger lain dapat membaca entri korang yang lain.

Tengok contoh ni :


Ikuti cara bagaimana nak letak linkwithin ni 


1. Masuk dalam laman web www.linkwithin.com
2. Isi form tue kemudian klik Get Widget!




3. Klik perkataan install widget


4. Pilih nama blog korang yang mahu letak widget ni (klu lebih dari 1) kemudian klik button Add Widget.


5. Dah selesai, drag widget linkwithin dari sidebar ke bawah blog post.Tengok contoh gambar kat bawah nie.


6. Selepas itu Save dah tengok hasilnya di blog..


Sebarang pertanyaan sila tinggal diruang komen terima kasih..
Dah berjaya tolong saya klik burung biru yang sedang menari.Bolehkan sebagai hadiah untuk Aini..



2 comments

30 Nov 2011, 3:15:00 PTG

aaaaaooo begini cara nya, ki3. tq mommy

30 Nov 2011, 4:07:00 PTG

@Kartini
Sama-sama.. :)