7 Mac 2012

Anak Yang Tak Nak Makan


Salam,

Ni lah masalah yg melanda Aini bila mempunyai anak yang xmau mkn..Pening kepala nak fikir kan cara nak atasi masalah ni..Dah pelbagai cara buat masih lg Si Danish xmau mkn...
Tapi susu haiyok kuat plak.Sekali minum 7oz.Seminggu mesti mau 1Kg.

Susu Plihan Danish Thaqif

Makan cerewet ni bdk yg warna hitam xmau..Nti die ckp"Eeee......" Fabret die ayam.Asal nk mkn msti nak ayam .Tak kira lah ayam goreng ker ape janji ayam.Tapi paling die suka masak rendang baru lh die nak mkn byk skit tapi lauknya aje nsi xmau..Aduhai mcmnye nak besar klu nsi xnak mkn nasi..

Dah pergi klinik..siap bg ubat tambah selera mkn pun sama jg still xmau mkn..Last weekend My MIL bg die Vitamin C terbaru dr produk Zhulian
.

Vitamin C ni jenis tablet so mmg lah die xnak mkn coz die igtkan gula-gula..Ank Aini mmg xsuka mkn gula-gula..Last cara berkesan nak bg die mkn jg vitamin C yg nenek die bg tue Aini pecah-pecah kan campur dgn air masak baru lah die nak.Di sebabkan sedap agknya rasa vitamin C tu sampai tak cukup mkn sebiji...Now sekarang tgk ada lah selera skit nak mkn nasi tapi nasi yg masih panas klu dah sejuk xmau di layan..
Harap pasni adalah perubahan untuk selera makan ankku..Kesian gak kan lau tak mkn nti lapar xblh harapkan susu jek xcukup zat harian nti..



4 comments

7 Mac 2012 7:56:00 PTG

kene gak paksa dia makan tu.kalau tak, lembik dia tak ada tenaga

@Boni JLL3
Ank Aini die xblh paksa nti die mengaruk..Tp alhamdulillh nak jg die mkn nasi skang ni..Tapi bt masa skang ni aktif lh xde lembik.

8 Mac 2012 4:59:00 PTG

budak kecik biasa laa .. :) teringin la saye nak kawin .. lol!
Meh join Contest "Remaja & Cinta"

@Khairul Asrol
mcm ada pgalaman jek..hehe..Nak kawin bkn senang tau tanggungjawab besar..dah ready ker?