11 Jun 2012

Mari Mengira 123 To 10


Assalammualaikum

Hai,lme tak update.Kali ni kne fokus untuk belajar mengira.Dah masuk 28 Week mmg ttue wajib dilakukan bagi mereka yg pregnant mcm Aini.Hihihi..Lihat lah buku pinkku dah naik pangkat.Dari Hijau tukar ke warna diraja plak.Bukan sesuka hati yerk nak naik pangkat ni.Cabaran tau warna-warna ni.Semua warna memainkan peranan tentang kesihatan kita masa pregnant.

Para ibu yg dh biasa dgn buku pink ni mesti tau ape perlu buat kan.Cer tgk tu banyak kotak2.Apa lg perlu dibuat kita haruslah menanda pada masa yg tepat dengan merasa gerakkan atau tendangan bayi pada masa tertentu sehingga mencapai 10 kali.Jgn main hentam jek.Ni pun penting untuk tau keadaan bayi dlm perut kita ada problem ker x.Biasa pihak klinik akan terangkan dgn lebih jelas lg.

Untuk memudahkan Aini buat kiraan ke atas gerakkan bayi, Aini buat 1 jadual khas bagi senang kerja.Ni klinik xde bg pepandai sendirilah buat.Hihi..Biasa die suh conteng kat kertas jek.Klu buat jadual mcm ni kan nampak kemas jek kan.Tapi kadang2-kadang tue ter"miss" jg sbb bz buat kerja sbb terlupa.hihi.Sesiapa ibu-ibu yg sama mcm Aini pastikan fokus gerakkan bayi ok.Selamat mengira...123 to 10..

Let`s Go...Klik Sini


4 comments

11 Jun 2012 12:33:00 PTG

wani pun dulu kdg2 termiss kira juga sbb bz kat opis hehee

11 Jun 2012 1:17:00 PTG

saya dulu main letak jer sbb lipa..hihiih

@Wanieyshehe biasalh tu mesti aa yg termiss.

@izan mama mia
nurse kd jg ada ckp klu terlupa letak jerk main agk2..tp jgn lh semua main agk2..hehe mengelat nme nye.