18 Jun 2012

Jom Cuci Baju Baby


Assalammualaikum


Masuk 30 minggu baru lah Aini sibuk nak cuci semua baju-baju bayi ni semua.Hahaha..Ada org 28 minggu dah siap semuanya.Tapi Aini mentang-mentang anak no.2 bt lengah-lengah plak kan.Takpe lah masih sempat lg nak bt persiapan guna dlu yg sedia ada masa Danish dulu.Bukan kedekut nak beli yg baru tp tgu masuk 8 bln bru beli..sbb tgh nak skodeng gender baby ni yg mau tunjuk.


Aini cuci semua baju-baju bayi ni dengan sabun jenama Pureen A-B-D.Bau sabun ni wangi walaupun belum buka kotak lg.Tapi yang penting sabun ni selamat untuk mencuci pakaian bayi.Kulit bayi ni amat sensitif so kna lah jaga jgn main belasah jerk cuci.Lg satu jgn sesekali cuci baju bayi dicampur dengan baju org dewasa mmg tak boleh tau.

ni rupa bentuk sabun pencuci tu..
Masa beli sabun ni kebetulan plak ada offer.Harga biasa sabun ni utk 1kg Rm18.90.Tapi masa offer dapat harga Rm15.90 pastu dpt plak free 200g sabun.Hehe memang btol jimat nie nama nya.Paling best sabun ni memang wangi pas cuci baju-baju warna putih nampak beseri mcm baru jek walaupun baju lama.

Sekian untuk kali ni sebelum tinggalkan entri ni jom tgk ni....>>Sini Tengok<<....

1 comment

22 Jun 2012 11:32:00 PG

time2 offer ni mmg rugi tak grab kan! sbb barang ni konfem akan guna.. :)
xpe, baju 2nd hand pun elok lagi kan..dah basuh pakai sabun ABD ni, jd la mcm baru..hihi :p