27 September 2011

Cara Buat Ayat Di bawah Setiap Post Bergerak

Salam,hari ni nak buat tutorial skit sebab ada yg request kat mummy.Dia tanya mcm maner mummy buat perkataan bawah post tue bergerak..hihihi senang jerk sebenarnya..meh sini mummy tunjukkan k.


1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget
2. Tekan F3 @ Ctrl + F cari kod ini :
<data:post.body/> 
3. Dah jumpa, korang copy kod kat bawah ni kemudian paste kan kat bawah kod <data:post.body/> td ok.
<hr/><center><marquee direction='left'>AYAT KORANG</marquee></center><hr/>
4. Preview dulu ok..Takut ada error ker tak.
5. Dah menjadi  boleh lah SAVE ok.

* Warna Biru tu adalah direction dan korang boleh ubah nak gerak mcm.
*Warna Hijau tu korang tukar dgn ayat korang sedirilah.

    • Right = Ke kanan
    • Up = Ke atas
    • Down = Ke Bawah

4 comments

27 Sep 2011 6:46:00 PG

mumy thax taw..mjdik..blog mumy sgt cntex..leyh tlg aja x..

@myra kluang♥♥
welcome myra..tq xde cntik mne pun mummy just follow tuto kat blog org jek..klu myra nak pergi kat blog sini http://www.lyssasecret.com/p/tutorial.html mcm2 tuto die ada nak cantikkan blog.

12 Okt 2011 9:57:00 PTG

da byk ikot tutorial..tp lom pndai g la..bb bwu jew dlm dunia blog nyh..pape pown..ske tgk blog mumy..:)

18 Okt 2011 10:23:00 PTG

@miss myra✿*゚

Sama lah mummy pun bru jg.rajin2 lah try n error lme2 nti pndai.Insyaallh.Thanks lh sbb ske blog mummy ni..hihi