8 Ogos 2012

Telatah Anak Main Bunga Api


Assalammualaikum
Raya bakal menjelma tak lama lg persiapan sume dah ready termasuk lah yg dalam perut ni ha.Tapi kuih raya blum lg beli jek lah malas plak nak buat tahun ni.

Biasa nak dekat raya ni mesti sekitar rumah bising dengan bunyi mercun yang berdentam-dentum membuatkan telinga jadi bingit.Abg botak ni pun dah pandai dah mintak bunga api.Lepas jek berbuka mesti die sibuk "api mi..api mi".Tak menyempat nak kemas meja mkn dah ajak main bunga api.Tgk jeklah gelagat die tu..Nasib lah daddy die rajin layankan anaknya ni.hihi..

Abg Botak seronok yer main bunga api, dlu takut nak pegang

Wah!!!..teror lah tu siap suh mummynya dok jauh2..hihi

Ni mula-mula jek berani, lepas di bakar ada bunyi meletup Abg Botak lari lintang pukang masuk dalam umah.Hihihi..Penakut lg rupanya..Igt dah berani sgt td.


1 comment

8 Ogo 2012 11:43:00 PTG

seronok bila tgok kanak2 main bunga api
kadang2 rasa nak join sekaki
hehe