28 Mac 2013

Food Feeder Untuk Lil Boy


Assalammualaikum
Huhu nak review pasal gadjet baru untuk si Baby Awish neh.
Apa tu Food Feeder? Nak tau tgk gambar bawah ni

 Ni lah food feeder Baby Awish.Yang ni Brand Autumz

Apa fungsi food feeder ni?
Fungsinya adalah sebagai gadjet (alat) membantu bayi yang berumur 6M+ untuk mengunyah makanan yang lembut seperti buah betik,pisang, epal, pear yang telah di stimkan.

Cara penggunaan:
Potong buah menjadi kecil-kecilan.Masukkan ke dalam feeder tu.Pastu tutup kemudian bagi pada bayi untuk mengisapnya.

Food feeder ni amat sesuai untuk bayi yang belum tumbuh gigi untuk menikmati makanan  tanpa di khuatiri daripada tercekik atau tertelan makanan tersebut.

Mari zoom in food feeder Baby Awish ni

Rupa bentuk Food Feeder Brand Autumz.Pemegang yang senang dipegang,Teat feeder yang begitu lembut

Sebenarnya banyak juga brand lain yang mengeluarkan produk Food Feeder ni antaranya Kidsme,Nuby,Munchkin.Tapi harga adalah berbeza yer.Gadjet Brand Autumz ni lah yang murah Aini jumpa cuma Rm19.90 jerk.murah tak? Hihihi.Aini beli online jek kat LittleAulad Babyshop 

Yummy pear with food feeder

Ni aksi si Cilik dengan Food feedernya

Ciri-Ciri Autumnz- Fresh Food Feeder

‘Ideal for fruits & vegetables’

Perfect for introducing the taste and goodness of whole fresh food to your little one


~ Practical – Easy way to enjoy the goodness of fresh food

~ Portable – Ideal for home or travel

~ Clean – Snap-on cap to keep food clean

~ Hygienic – Comes with replaceable and easy-to-clean silicone sac

Age: 6 mth +



6 comments

28 Mac 2013 4:50:00 PTG

Oh bagusnyer..
Sonok tengok baby mkn cenggitu, confirm tak tercekik kan..

28 Mac 2013 5:05:00 PTG

wah.. ketinggalan lagi dgn gadjet baby.. x pernah bg pun.. huhu... tggu next baby la nk beli juga... hehe

@Mama Vogue
hehe...mamy die tgk pun rse cam sedap jerk.hehe comfirm xde masalah tercekik :)

@maria firdz
hehe..Aini pun mse baby 1st xde gadjet2 sgt.Masuk 2nd ni bru intro gadjet sume ni huhu..yg untung anak no. 2 lah yer hihihi..wah dah plan awl2 ek huhuhu

4 Apr 2013 2:18:00 PG

wahhh..bgusnya gadget ni...

24 Mei 2016 9:00:00 PTG

Kita jual rm14.9 je