AT&T and Comcast Comparison
Plz 'LIKE ' This Blog After Visit.Thanks!!

Halaman

29 Januari 2013

Jerawat Dan Faktornya



Lokasi jerawat di wajah anda mungkin disebabkan oleh faktor-faktor berikut:

  • 1&2: Sistem pencernaan - Kurangkan makanan segera, lemak & tingkatkan pengambilan air suam.
  • 3: Hati - Kurangkan makanan berminyak dan bahan tenusu. 
  • 4,5&7: Kurang minum air - Tingkatkan pengambilan air suam
  • 6: JantungJaga tekanan darah. Kurangkan makan pedas dan daging. Tingkatkan pemakanan kaya Omega-3
  •  8: Buah pinggang - Anda mungkin kurang minum air. Lebihkan minum air masak dan kurangkan garam dan kafein.
  • 9&10: PernafasanElakkan badan dari menjadi terlalu panas, kurangkan gula dan banyak bersenam.
  • 11&12: Hormon – Stres dan hormone punca utama. Pastikan tidur yang cukup, lebih minum air & tingkatkan sayuran.
  • 13: Usus – Lebihkan makanan berserat, banyakkan minum teh herba.
  • 14: Penyakit – Badan anda mungkin sedang melawan bakteria untuk elakkan dari sakit. Banyakkan berehat dan berfikir positif. 




Klu suka entri nie Plz LIKE

18 Januari 2013

Segmen : Terjah Tahun Baru AisyahHumaira'


Assalammualaikum


Wah malam ni tergatal tangan nak join Segmen ni dari Aisyah Humaira'.Cukup mudah ringkas dan senang.Ha! Apa tunggu lagi tu moh ler kita join beramai-ramai..Hehehe..

Kalau nak join segmen ni klik banner yang sweet tu yer.

Sekian Terima Kasih


Klu suka entri nie Plz LIKE

17 Januari 2013

Comfort Ultra Pure Sangat Best


Assalammualaikum


Hai,hai, lama tak berentri ni.hehehe ok kali nk story mory skit tentang softener Comfort Ultra Pure ni.Mula lah tangan ni gatal nak try bila ramai yang kata bau die wangi plak tu memang khas untuk baby.Mula-mula harus try yang botol kecil dlu lah.

Wow!!Wow!! lepas dah try menggunakan nya memang x menyesal lah beli sebab bau die superb!!! wangiii...Bau die blh bertahan lama.Suka sangat.Pastu tu baju anak-anak lembut jek umpama pegang kapas.Klu boleh nak cium jek die org setiap masa.So klu anak bujang Aini tu berpeluh dekat dengan die tetap bau wangi jg sebab bau dr softner baju yang die pkai tu.

Lagi best bila lepas kita basuh baju dan bilas dengan softener Comfort ni kemudian  jemur kat ampaian baju tetiba angin bertiup fuh..nyaman nye bau die sampai ke dalam rumah.Padahal jemur baju kat anjung rumah jek hahaha..Lepas ni boleh beli saiz yang besar plak.

So percaya atau tidak, Betul @ Bohong cubalah sendiri yer.

Lawati COMFORT ZONE MALAYSIA untuk mendapatkan SAMPLE PERCUMA sekarang!!!

Jom share mcm mane nak cuci pakaian bayi atau anak-anak kecil.

TIP MENCUCI PAKAIAN BAYI:

  1. Bagi membersihkan pakaian bayi sudah semestinya memerlukan perhatian yang lebih daripada anda. Sebaik-baiknya gunalah cucian tangan kerana cara ini dapat memelihara baju agar tidak cepat ‘mengembang’.
  2. Pastikan anda menggunakan bahan pencuci yang dirumus khusus untuk bayi bagi mengelakkan sebarang alahan pada kulit si manja anda. Jika timbul sebarang alahan pada kulit bayi anda, berhenti menggunakan bahan pencuci tersebut.
  3. Asingkan pakaian bayi dan pakaian ahli keluarga yang lain.
  4. Pastikan anda mencuci terlebih dahulu pakaian yang baru dibeli sebelum dipakaikan kepada si manja anda. Ini penting bagi memastikan pakaian tersebut benar-benar bersih.
  5. Elakkan menggunakan bahan pemutih pada pakaian bayi anda. Kandungan bahan tersebut mungkin boleh mengundang iritasi pada kulit si manja anda.
  6. Jika terdapat kotoran degil pada pakaian si manja, rendam terlebih dulu menggunakan air biasa selama 15 hingga 30 minit. Kemudian bilaslah dengan air bersih. Setelah itu, rendamlah dengan menggunakan air dan bahan pencuci khusus untuk bayi. Kemudian, bilas dengan air yang mengalir.
  7. Pilih bahan pelembut yang selamat untuk kulit bayi anda dan Comfort Ultra Pure adalah pilihan yang tepat.
  8. Setelah itu, gunakan suhu paling rendah pada mesin pengering untuk mengeringkan pakaian bayi. Kemudian, jemur hingga kering.
  9. Akhir sekali seterika (jika perlu) pakaian bayi dan simpan di tempat yang baik, kering dan bersih.


Klu suka entri nie Plz LIKE

15 Januari 2013

Pure Marine Collogen


Assalammualaikum

Pek 100gm Rm15 jerk Free Postage!!

Apakah benda ini? Pastinya ramai yang dah tau ape benda gambar kat atas tu.Sebab benda tu sekarang tengah HoT!!! kat pasaran.Masing-masing sibuk bercakap tentang benda ini.

Ini adalah Pure Marine Collogen iaitu kologen asli yang mentah 100% belum diproses.Maknanya tidak ada bahan campuran lg di dalamnya.

Apakah khasiat PMC mentah ini?
  • Nilai-nilai nutrisi kologen ini 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan Yu. (1 mangkuk kecil berharga Rm300)
  • Khasiatnya sama dengan sarang burung layang-layang (RM400 hingga Ribuan Ringgit)
  • 24% kologen ini bersamaan 2 keping sarang burung layang-layang.
  • Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan PH bernilai 7.6
BRITISH MEDICAL BOARD menyatakn bahawa PURE MARINE COLLAGEN lebih berkesan berbanding SKII yg jauh lebih mahal jika dibandingkan dgn harga kolagen asli ini.

Antara Kebaikkan Kologen Asli ini :-
  1. Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON, 
  2. Peningkatan PAYUDARA 
  3. Anti-bakteria, 
  4. Membuang TOKSIN 
  5. Menghilangkan SEMBELIT 
  6. Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension 
  7. MENCANTIKKAN KULIT, 
  8. MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan) 
  9. Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT) 
  10. Menormalkan fungsi kelenjar tiroid 
  11. Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT, 
  12. Mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT 
  13. Membantu meningkatkan METABOLISME 
  14. Meningkatkan fungsi stomatch 
  15. Membantu menghapuskan nefritis, Artritis, basal 
  16. Menguatkan saluran darah, meningkatkan penyakit sendi, kecacatan kolagen, darahbadan dan purpura haemorrhagica 
  17. Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu
  18. berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR 
  19. SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang
  20. mencegah ANEMIA 
  21. Mengisi rawan antara sendi, Menguatkan tulang, sinews dan ligamen
  22. Serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya .


KAEDAH PENYEDIAAN
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali.
2. Rendam kolagen yang telah dibasuh selama 1 malam.
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi sehingga 5-6 kali, kemudian toskan.
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong dan rebus kolagen tersebut.
5. Selepas mendidih, biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan simpan dalam peti ais (STOK UNTUK 4 MINGGU).
6. Simpan segumpal kolagen yang telah direbus tadi (seperti agar-agar) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker.

CARA PENGAMBILAN
1. Waktu terbaik pengambilan adalah sewaktu perut kosong (selepas bgun tido dan sebelum masuk tido).
2. Setelah disejukkan, kolagen akan menjadi seperti jelly. Ambil 3 sudu besar dan campurkan ke dalam air minuman seperti sunquick atau air buah-buahan.
3. Sebelum minum, jangan lupa baca bismillah dan selawat.
4. CARA MEMBUAT MASKER: Cuci muka dengan bersih. Ambil sedikit gumpalan kolagen dan sapu ke seluruh muka. Biarkan sekurang-kurangnya 15 minit. Boleh juga dibiarkan semalaman. Kemudian bilas.

PERHATIAN
1. Jika boleh elakkan mengambil minuman yang mengandungi kafein spt kopi, nescafe dan minuman yang mengandungi kandungan kafein yang tinggi kerana ia akan menyerap dan membuang vitamin C, kolagen dan glutathione (agen pencerah dalam badan kita).

2. Jika teringin sangat untuk minum minuman berkafien selangkan 3-4 jam selepas mengambil kolagen.

Nak Order Blh jerk  KLIK SINI

Selamat mencuba kawan-kawan.Saya bukan penjual yer just kongsi sahaja :)


Klu suka entri nie Plz LIKE