18 November 2011

Cara Daftar Maybank2u Online Banking

Hai...
Kali ni nak berkongsi cara bagaimana nak daftar Maybank2u Online Banking.
Penting ker Maybank2u nie? Jawapannya YA,
Kerana kita boleh berurusan melalui online tak kira dimana sahaja.
Contoh nak beli topup,beli barang secara online bayar bil,transfer duit dan macam-macam lagilah .
Kan mudah tak payah beratur nak kuar umah lagi.Sekadar duduk depan Pc atau laptop dah boleh selesaikan urusan tersebut..Btol tak?

*Penting = Pastikan anda mempunyai akaun Maybank serta kad ATM Maybank

Langkah yang perlu dilakukan :
  1. Pergi ke mesin ATM Maybank.
  2. Plih menu Maybank2u 
  3. Pilih menu Daftar TAC Telefon Bimbit 
  4. Masukan No.handphone anda dan pilih YA
  5. Pilih menu Pin Laluan Maybank2u
  6. Masukkan Pin laluan yang anda mahukan.Anda akan diminta untuk memasukan semula  Pin tersebut sebagai langkah keselamatan.
  7. Siap! Pendaftaran di mesin ATM.
  8. Akses internet dan buka laman web Http://www.maybank2u.com.my/
  9. Klik pada First time login please click here.
  10. Untuk akses number,masukkan no.kad Atm anda.Untuk pin pula,masukkan no.pin yang anda daftarkan di ATM.(langkah 6)
  11. Pilih username dan password  yang anda mahu gunakan sebagai akses akaun Maybank anda.
  12. Okeh Siap!!Anda boleh login ke akaun Maybank2u anda menggunakan username dan password pada langkah 11.

8 comments

18 Nov 2011, 10:26:00 PTG

yezzaaa,,, skrg sng kan ada maybnk2u

19 Nov 2011, 12:34:00 PG

@Kartini
Btol..shopping pun leh pkai baju tdo jek..hehe

9 Dis 2012, 8:45:00 PTG

Mcm mne dengan maybank2u di android? Boleh guna x? Or mmg kena bukak website maybank jgk ble nk buat online pyment?

9 Dis 2012, 8:45:00 PTG

Mcm mne dengan maybank2u di android? Boleh guna x? Or mmg kena bukak website maybank jgk ble nk buat online pyment?

1 Apr 2013, 12:22:00 PTG

thanks, lama carik

21 Apr 2013, 1:37:00 PTG

sy punye die ckp "access number cannot be less than 5 character" so sy xleh nk gune lg maybank2u.. ;(

8 Jun 2016, 3:55:00 PG

Thanx sudi ajar. .semoga awak bahagia bersama keluarga tercinta :)